Hieronder ziet u de natuursteenproducten die wij gebruiken voor de grafstenen en urnenmonumenten.
Tegenwoordig is het mogelijk om graniet, marmer en hardsteen op diverse manieren te bewerken. De moderne technieken van heden, geven hierdoor het graniet een andere kleur en structuur.

Gepolijst: Een gepolijste steen, geeft een hoogglans. Een gepolijste steen is de laatste fase van de bewerking.
Eerst wordt een plaat/model gezaagd uit een granieten blok;
Daarna wordt de plaat diverse malen geschuurd;
Het graniet wordt gezoet;
Het graniet wordt gepolijst, waardoor de hoogglans ontstaat.

Gezoet: Een gezoet grafmonument is glad en heeft een uitstraling van matglans.

Gezandstraald: Zandstralen wordt zeer veel gebruikt om de belettering op het gedenkteken aan te brengen. Ook ornamenten of figuraties worden verdiept of verheven gezandstraald. Bij zandstralen wordt de steen door luchtdruk en fijn zand licht ingeslagen, zodat je een verdiept effect creëert.

Gebrand: Gebrand wordt ook wel gevlamd genoemd. Door kortstondig branden wordt het materiaal tot een hoge temperatuur verhit en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor komen kleine stukjes los, waardoor het oppervlak licht reliëf vertoont, met als bijkomend voordeel dat het een zeer natuurlijk effect heeft.

Fijn geprikt: Het grafmonument wordt met een beitel en veel hakwerk bewerkt. Hierdoor ontstaan fijne puntjes dicht bij elkaar, wat een mooi effect geeft gecombineerd met gepolijst of gezoet materiaal.

Ruw geprikt: Ruw geprikt wordt met een grovere beitel bewerkt dan bij fijn geprikt. Voor deze bewerking geldt ook dat het een mooie uitstraling geeft gecombineerd met andere bewerkingen, zoals gepolijst of gezoet, op het grafmonument.

Ruw bekapt of gehakt: Het natuursteen wordt nog volgens de oude traditie met de handgehakt. Denkt u aan de handgehakte letters in de oude grafmonumenten of zerken. Ook kunnen er familiewapens, figuraties en ornamenten uitgehakt worden. Het ruw bekapte geeft een stoere, natuurlijke, persoonlijke uitstraling. Tegenwoordig worden omrandingen en de staande letterplaten ook vaak rondom ruw bekapt.

Winkelwagen
0
    0
    Mijn Fotomap
    Jouw mandje is leegKeer terug naar de winkel
    Scroll naar top